A tűz által okozott kár két percenként megduplázódik!

Más uniós országban jogszabály kötelezi a tulajdonosokat tűzjelző berendezések, eszközök beépítésére, felszerelésére. Nem csak a fejlettebb nyugat-európai országokra kell gondolni, hiszen Észtországban, vagy Csehországban is van ilyen kötelezés.

Hazánkban előírás hiányában, minimális az a lakás, ahol tűz esetén a benntartózkodók időben értesülnének az esetleges vészhelyzetről.

A Tétényi Security 20 éve foglalkozik riasztó rendszerbe köthető tűzjelző rendszerekkel.

Vállaljuk magánlakásokban a lakásriasztó rendszer kiegészítését tűzvédelmi eszközökkel éppúgy, mint ipari létesítményekben. Növelhető a biztonság, ha szerződést köt 24 órás távfelügyeletre.

Képzett szakembereink rendelkeznek Hatósági engedéllyel, valamint vállaljuk a riasztórendszerbe köthető tűzjelző érzékelők tervezését, telepítését és karbantartását.

Nyerjen időt a tűzzel szemben az általunk javasolt érzékelőkkel!

Szénmonoxid érzékelő

A szénmonoxid gáz színtelen, szagtalan és erősen toxikus hatású. A készülék CO gáz érzékelésénél riaszt, és a gáz kiszellőzése után nyugalmi állapotra vált. A gáz jelenlétét az érzékelő sziréna megszólaltatásával és piros LED felvillanásával jelzi.

Hősebesség- hőmaximum érzékelő

A hősebesség és hőmaximum érzékelőt mint kiegészítőt használhatjuk riasztó berendezésekhez. A hőt kombinált kiértékelő módszerrel érzékeli, a maximális hő és a hő növekedése által az EN 54 szabvány alapján. Ha 57 °C fölé emelkedik a hőmérséklet, vagy a növekedése eléri az EN 54 szabvány szerinti értéket, akkor felvillan a LED dióda és relé kontaktust kapcsol.

Rádiós CO érzékelő

A rádiós CO érzékelő, beépített 85 dB-es szirénával rendelkezik. Paradox Magellán központokhoz és Paradox rádiós vevőkhöz ajánljuk.

Speciális jellemzője, hogy öntörlős érzékelő. A CO gáz megszűnése után visszaáll alapállapotra. CE és EN 50291 minősítéssel.

Füstérzékelő

A szenzor, pontszerű- optikai füst érzékelés alapján észlel. Rádiós füstérzékelő, beépített 85 dB-es szirénával rendelkezik.

Paradox Magellán központokhoz és Paradox rádiós vevőkhöz ajánljuk.

Mire figyeljünk füstérzékelők kiválasztásánál?

75 dB-nél kisebb hangjelzést adó terméket ne vegyünk meg, hiszen az alvó emberek felébresztéséhez nem lesz elegendő.

Hivatalos forgalmazótól garanciális feltételekkel vásároljunk CO- füstérzékelőt.

Lehetőleg kiváló minőségű érzékelőt válasszunk.

Hol és hogyan helyezzük el az érzékelőket a lakásban?

Ha csak egy érzékelőt veszünk, érdemes azt a hálószobákkal határos közlekedőkben, helyiségben központi helyen telepíteni.

Ha több érzékelőt is beszereztünk az alábbi helyiségekben ajánlott a füstérzékelőket felszerelni: hálószobák, nappalik, közlekedőterek, tárolók, étkezők.

Az érzékelőket a helyiségek mennyezetére kell felfúrni vízszintesen.

Hol ne helyezzük el az érzékelőket a lakásban?

Állandóan párás, poros, füstös terekben, valamint huzatos terekben.

Ahol az esetlegesen keletkező füst, lassan jut el az érzékelőig.

Tűz- és füstjelzők karbantartása

Figyelem! Ezek a füstjelző eszközök is csak addig látják el védelmi feladatukat, míg a gyártó, forgalmazó által előírt karbantartásokat időszakonként elvégezzük!

Számtalan lakástűz vizsgálata igazolja azt a tényt, hogy lakók túl későn szereznek tudomást a rájuk leselkedő veszélyről.

Ne Ön legyen a következő!