A gyors rablások vagy betörések sokszor nagyobb kárt okoznak, mint az eltulajdonított értékek. 
Vegye fel a harcot a betörőkkel füstágyú, biztonsági füst segítségével.
Ártalmatlan az egészségre és a vagyontárgyakra.
 

Általános jellemzők:

A füstágyú aktív védelmet nyújt betörések és rablások ellen.  A füst alapú védelem hatékonysága abban rejlik, hogy a besurranó tolvajt váratlanul éri, nincs felkészülve erre a helyzetre. Pár másodperc alatt köd borítja a helységet, megszűnik a térlátása, megijed és távozik. Amit nem lát azt nem tudja ellopni, ezért ajánljuk ékszerboltok, trafikok, benzinkutak, bankok, irodák, rendelők és családi házak részére egyaránt. Ha Önnek fontos az árukészlet és az alkalmazottak biztonsága, akkor nyugodt szívvel tudjuk ajánlani, mert ez a leghatékonyabb módszer a védelemre.

Mennyire drága a füstágyú / nm?

A füstágyú kiépítésének költsége sok esetben alacsonyabb, mint a behatolással járó károk összessége. 
A statisztikák igazolják azt az elgondolást, hogy azokban a lakásokban, ahol riasztó rendszer füstágyúval kombinálva került kiépítésre, sokkal kevesebb a behatolás, illetve a behatolási kísérlet. 
Egy üzlet helység kiépítése egy darab füstágyúval hozzávetőleg 500.000 Ft. Természetesen az árak egyedileg kerülnek kiszámításra, mivel a telepítés költsége függ a felszerelt műszaki tartalomtól.
A tartály 1-1,5 literes, ez 11 db 60 mp-es indítást tesz lehetővé.

Riasztóval együtt telepíthető-e a füstágyú?

A füstágyút riasztó rendszer nélkül is lehet telepíteni, például egy távirányító segítségével lehet aktiválni. 
Természetesen riasztó rendszerrel együtt hatékonyabb: A kivonuló szolgálattal való kommunikáció, hiba visszajelzés, így a rendszer 24órás felügyelet alatt van. A füstágyút távoli eléréssel lehet aktiválni bárhonnan a világból.

Mobiltelefonról aktiválható illetve nyomon követhető-e a füstágyú működése?

Amennyiben Paradox riasztó rendszerrel együtt építjük ki, akkor a hálózaton keresztül bárhol a világból tudjuk aktiválni a füstágyút. 
Látjuk a rendszer aktuális állapotát, riasztás, hiba állapot. 
Riasztás, hiba esetén 16 darab e-mail címre tudunk jelzést küldeni. 
Például ha riasztást kapunk, és látjuk a kamerán, hogy pont most pakolják ki az üzletet, telefonnal el tudjuk indítani a füstágyút, de nem csak elindítani, hanem kikapcsolni is!

Mekkora helyigénye van a füstágyút működtető szerkezetnek?

A füstágyúnak két típusa van. A kisebb, melynek a kiterjedés térfogata 400m3,, a mérete 358 x 264 x 163 mmA nagyobb, ami 60mp-alatt 750mtud, de maximum 1300m3, a méret: 480 x 354 x 165 mm, a súlya 22 kg. Lehet falon kívül illetve rejtve telepíteni. 
Ha álmennyezetbe szereljük, akkor szükség van egy nyílásra, egy revíziós ajtóra, ahol a készülék hozzáférhető folyadék tartály cserénél.

A füstágyú tartalmaz-e egészségre ártalmas anyagot? Veszélyes-e emberre vagy állatra?

A füstágyúban lévő folyadék, nem tartalmaz egészségre káros anyagot. Nem veszélyes sem ember, sem állat esetében. Ezért is ajánljuk üzlet helységek, alkalmazottak védelmére is.

Károsítja-e a füstágyúból kiáramló füst a berendezést vagy az árukészletet? Ha igen, pontosan mit károsít?

A kiáramló füst ártalmatlan az emberre és a vagyontárgyakra. Telepítése ajánlott ékszerboltok, ruha üzletekbe egyaránt.

A füstágyú megrendelhető könnygázzal is?

Jelenlegi tudásunk tudomásunk szerint nem, hivatalosan a nagykereskedelemben nincs ilyen lehetőség. Külföldön, pl. Izraelben bevett szokás egy családi háznál, hogy az alsó szintet elárasztják gázzal, de ott a gázállarc az éjjeli szekrény mellett van.

A füstágyú színezőanyaggal is megrendelhető, hogy a bőrt megszínezze, mint pl. a pénzpatron?

Mivel a prevenció az első, ezért nem tartalmaz színező anyagot, az ügyfél részéről az árukészlet biztonsága a legfontosabb, nem a bűnüldözése.

Mennyi idő a füstágyú beszerelése?

Egy darab füstágyú kiépítése egy nap. Függ a műszaki tartalomtól, a meglévő riasztó rendszer vagy új kiépítésével kombinálva kell beüzemelni, távoli eléréssel, falon kívül vagy álmennyezetbe süllyesztve szerelve. Programozás, oktatás, és a füstágyú kipróbálása éles helyzetben.

A bűnözők a beszerelt füstágyú szerkezetet szemmel fel tudják mérni vagy rejtett a berendezés?

A füstágyút leggyakrabban az álmennyezetbe szereljük, ha van lehetőség. Az ügyfeleink, szeretnék, ha nem látnának semmit a „fehér dobozból”. A látszatra is adni kell, minden esetben adunk figyelmeztető matricát, hogy aki belép, az számítson, hogy itt aktív védelem van, ezért lehet, átmennek a szemben lévő boltba inkább betörni. Ha falon kívül szereljük, akkor valószínű, hogy a hozzáértő szemek észreveszik, ha viszont, álmennyezetbe akkor nehezen, főleg ha nincs helyismerete.

Mennyi idő a füstágyú működtetése után a szellőztetés, illetve mennyi ideig érződik a füst?

Egy ciklus után kb. 20-30 perc minimum, hogy a normál látási viszonyok visszaálljanak. Zárt helységben a füst körülbelül egy órán keresztül láthatatlanná teszi a védett helységet. Célszerű a karbantartások során a tesztelést, napos melegebb időszakra tenni.

Milyen a füstágyúból kiáramló füst összetétele?

A füstágyú technológiája igen egyszerű: amikor a folyadék átpréselődik egy nagyon forró fűtőegységen, egy száraz, fehér, nagy sűrűségű füstté alakul. A füst száraz és teljesen ártalmatlan. A folyadék víz és glikol speciális arányú keverékéből áll, így a köd szétterül az egész területen felfelé és lefelé is.
A füst nem hagy nedves nyomot maga után, és teljesen ártalmatlan emberek, állatok, valamint elektronikai eszközök és azok tartozékai számára. Javasoljuk, hogy szellőztesse ki az épületet a füstágyú első aktiválása után. A Foggy füstágyú ártalmatlan emberekre, állatokra, alkatrészekre, informatikai eszközökre.

Füstágyún gondolkodom, van-e telepítői oldalról javaslata, vagy tippje:

A betörés elleni riasztó füstágyúval kombinálva a leghatékonyabb védelem, az értékeink és testi épségünk védelmére.

A tolvajok ügyesebbek, számítóbbak, mint voltak. Amikor meghallanak egy riasztót, sejtik, hogy a biztonsági szolgálatnak 10 percnyi időbe telik kiérni a helyszínre. A betöréshez és az értékekkel való távozáshoz pár percre van szükség. Tehát, míg a betörés elleni riasztó nagyon hasznos, ha ezt továbbfejlesztjük egy füstágyúval, azonnal kiépítheti az üzlet vagy családi ház saját önvédelmi rendszerét.

A füstágyú kiépítésénél, ajánljuk sztroboszkóp- villanó fény illetve nagy hangerejű kültéri sziréna alkalmazását is. 

A Tétényi Security csak a legjobb minőséget nyújtja Önnek, telephelye számára pedig a legmagasabb színvonalú biztonsági rendszereket javasolja. 

Kérje segítségünket a füstágyú telepítésében, a többi biztonsági rendszerrel történő összehangolásban és a karbantartásban is! 

Garanciát nyújtunk az általunk felszerelt füstágyúra és az elvégzett munkákra egyaránt. Számíthat ránk a füstágyú szervizelése esetén is.