Telepítünk:

  • térfigyelő rendszereket
  • bolti áruvédelmi kamerarendszereket
  • pénzintézeti biztonsági rendszereket
  • kamerás rendszámfelismerő rendszereket
  • munkahelyi vagyonvédelmi rendszereket
  • telephely védelmi rendszereket
  • gyártósorok megfigyelését végző rendszereket

IP kamera rendszerek

Teszt videó:

Az IP CCTV rendszer rendelkezik a számítógépes hálózatok összes előnyével. 

A hálózatba kötött kamerák gyakran többszörös videojelet is képesek továbbítani, ami kisebb sávszélességű eszközök, például mobiltelefonokszámára nyújthat betekintési lehetőséget. 

Az IP CCTV rendszerben a hang is továbbítható, így interaktívvá tehető a központ és végpontok közötti kapcsolat. 

További előny még, hogy az eszközök tápellátása is megoldható az ethernet hálózaton keresztül, ehhez a PoE (Power over Ethernet) szabvány biztosít lehetőséget.

Tudnivalók az ip kamera rendszerekről:

Mechanical Day&Night, vagyis mechanikus éjjel-nappali funkció 

Lényege, hogy mozgatható szűrő segítségével képes a kamera alkalmazkodni a nappali és az éjszakai fényviszonyokhoz is. 

Jó megvilágítás (pl.: napsütés) esetén a CCD előtt lévő infraszűrő kiszűri az infravörös fényt, hogy az a színhűséget ne befolyásolja. Rossz megvilágításesetén a szűrő eltávolításra kerül, így a kamera érzékennyé válik az infravörös tartományra, és képes együttműködni akár IR megvilágítóval is.

 A Digitális Day&Night funkciónál professzionálisabb megoldást kínáló funkció! 

Az ip kamera mechanikus éjjel-nappali funkciójának előnyei:

 – Az erősebb megvilágításkor alkalmazott szűrő biztosítja a színhűséget. 
– Gyenge megvilágítás esetében tiszta, értékelhető képet kapunk. 
– Sötétben infravörös megvilágító is alkalmazható 

Kevesen tudják, hogy az erős nyári napfénynél a növények levelei erős infrasugárzást bocsátanak ki. Ez a jelenség a kameraképen neonzöld, vagy kamerától függően esetenként barna színezetet eredményez. Ez a jelenség Elektronikus Day&Night funkció alkalmazásakor is megmarad!

Kültéri megfigyeléskor az igazán jó megoldás a Mechanikus Day&Night funkcióval rendelkező kamerák alkalmazása! 

A megfigyelő kamerarendszer funkciójának működése

Az emberi szemnek láthatatlan, 700-1000 nanométer hullámhosszig terjedő sugarak a legtöbb kamera számára láthatóak optimális látási viszonyok között is. Különösen erősek szürkületkor vagy a halogén megvilágítás esetén, és a kamerák színes képét nem kívánatos mellékhatásként eltorzítják.

Egyes színek – úgy, mint a fák zöld levelei – neonzöldként, fehérként jelennének meg. A szűrőt e hatás kiküszöbölésére építik be a CCTV kamerákba. Éjszaka vagy sötét helyiségben a szűrő elmozdul a CCD elől. 

Ilyenkor fekete-fehér üzemmódba vált a kamera, és az érzékenysége jelentősen megnő, 0,001 Luxnyi vagy annál is kevesebb megvilágítás elegendő lehet a működéséhez. 
Ha kombináljuk infravörös megvilágítással, akkor az emberi szem számára teljes sötétségben is értékelhető képet készít. 

A kisebb fókusztávolság nagyobb látószöget jelent, amellyel a nagyobb terület megfigyelhető, de a részletek azonosíthatósága kicsi. 

A nagyobb fókusztávolság kisebb látószöget jelent, amivel a távolabbi objektumok jobban azonosíthatók, de a tér általános áttekinthetősége csökken.

A telepítések során különös figyelmet fordítunk arra, hogy ügyfeleink részére a leginkább igazodó vagyonvédelmi rendszereket ajánljuk és telepítsük. Ez a kamera rendszerekre, videó-megfigyelő rendszerekre is igaz, a városi térfigyelő rendszerektől, a legkisebb, akár csak 1-2 kamerából álló kis lokális rendszerekig.