By :
Comment : 0

Gyakorlati tudnivalók régi és új típusú riasztórendszerrel rendelkezőknek

Gyakran, kb. hetente kétszer jelzik új ügyfelek, hogy vegyük át a meglévő rendszerét, mert a telepítője eltűnt. Ennek kapcsán merült fel bennünk, hogy miben lehetünk segítségére ügyfeleinknek akár meglévő, akár újonnan telepített riasztója kapcsán, illetve neki mire érdemes ügyelnie.

E cikkben konkrétumokat gyűjtöttünk össze, elsősorban azoknak, akiknek már van riasztórendszere.

  1. Évente egyszer, akár így év elején érdemes betervezni a már meglévő biztonsági rendszerének ellenőrzését, a kamerák és érzékelők felülvizsgálatát, esetleges cseréjét, pótlását. Ha kivonuló szolgálatba van kötve a riasztó, érdemes őket értesíteni, majd egy teszt riasztást javasolt végezni, hogy a szirénát is ellenőrizhesse.
  2. Kiemelten felhívjuk a figyelmet a biztonságtechnikai készülékek esetleges korszerűsítésére, melyek egyre hatékonyabbak és komfortosabbak az értékeiket óvni kívánó, felelősségtudatos felhasználók számára. Régi, meglévő rendszert érdemes Paradox riasztó rendszerre korszerűsíteni, hogy hosszútávon karbantartható, biztos kezekben legyen.
  3. A biztonság fokozása érdekében meglévő rendszerét rádiós nyitásérzékelőkkel is érdemes kiegészíteni. (Ezt héj védelemnek nevezzük.) Diszkrét megjelenésű, alig észrevehető eszközök ezek, melyek nagyon hatékony védelmet biztosítanak.
  4. Riasztóját távolról, mobilkészülékről is vezérelheti.
  5. A Paradox riasztó rendszerrel rendelkezők számára (ip150-es modul) segítségünket a frissítéssel kapcsolatban, hogy a legkorszerűbb értesítési lehetőséget alkalmazhassa készülékén. A PUSH üzenet küldő rendszert ajánljuk a figyelmébe, így nem csak emailben, hanem sokkal gyorsabban, figyelemfelkeltőbb módon értesülhet az esetleges behatolásról.
  6. Mivel a riasztó némán teszi a dolgát, és csak behatoláskor (vagy teszteléskor) derül ki az esetleges meghibásodás, ezért javasoljuk, hogy ellenőriztesse rendszerét, cseréljen akkumulátort a központban és a kültéri szirénában 3-4 évente.
  7. Érdemes kivonuló szolgálattal kiegészíteni a meglévő rendszert.  Az összes kivonuló szolgálattal partneri, szerződéses kapcsolatban állunk, szívesen segítünk a választásban.

Ráadásul néhány gondolat a PUSH-rendszerről:

  • iOS és Android készülékekkel kompatibilis a PUSH-rendszer, regisztrálás és a készülékére való telepítést követően aktív internet kapcsolata segítségével azonnal értesül minden eseményről
  • PUSH-rendszer az okos telefonja segítségével képes távolról is ellenőrizni és beleavatkozni biztonságtechnikája teljes felületébe, kamera rendszerébe.
  • Okos telefonja segítségével távolról intézheti ingatlana felügyeletét.

Amennyiben kérdése merül fel, vagy segítségre szorul biztonsági rendszerét illetően, keressen minket bátran.

About the Author