Betörésvédelem riasztórendszerrel, vagy „nem lesz semmi baj”?

A korábban betörés áldozatává vált ügyfeleink közül nagyon sokan elmondják, hogy az értékes tárgyak eltulajdonítása mellett legjobban az bosszantotta őket, hogy az intim szférájukba hatoltak be a bűnözők.

Nemrég mesélte egy ismerős, hogy frissen vásárolt házukba költözés után, de még riasztó szerelés előtt szerettek volna egy hetet tölteni a Balatonon, és három nap után meg is kellett szakítaniuk a pihenést, mivel értesítették őket telefonon, hogy sajnos betörtek hozzájuk, nyitva az ajtó stb. Nem gondolták, hogy a bűnözők ilyen hamar értesülnek távollétükről, és eltulajdonítják vagyontárgyaikat.

Manapság Budapest környéki településeken járva megszokott látvány a riasztóra figyelmeztető tábla, sőt az tűnik fel (főleg a bűnözőknek), ha hiányzik a riasztó egy-egy feltűnően szép családi házról. (Ebből a szempontból a lakásban élők előnyt élveznek, hiszen maga a társasház is nyújt némi védelmet, ma már nem olyan egyszerű a lakásokba férkőzni.)

A családi házba észrevétlenül bejutott bűnöző sajnos zavartalanul dolgozik, sokszor egész éjjel lehetősége van rámolni, felforgatni, kutakodni.

Itt felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e hagyni a betörőt bejutni az intim szféránkba?

Akik riasztó szerelés előtt vannak, remélik, hogy nem kerül rá sor, akik már pórul jártak, egytől egyig azt mondják, hogy nem éri meg. A betörők általában nem takarítanak fel maguk után: a kutakodásnak sokszor áldozatul esnek pótolhatatlan, eszmei értékkel bíró tárgyak is: egy családi festmény, mely csak számunkra felbecsülhetetlen értékű, a nagymama százéves tálja, az első fényképezőgép stb.

A kiépített riasztórendszer megnehezíti a betörők dolgát. A lakók megfigyelése mellett ezt is ki kell figyelniük.

A megfelelően, minőségi termékekkel és jól karbantartott riasztórendszer az alapja a megfelelő betörésvédelemnek.  Ehhez társulnak még extra funkciók: távfelügyeletbe kötés, kamerarendszer társítása, mellyel akár okostelefonról is figyelemmel kísérhetjük a házat és az udvart. A rendszeres karbantartással a riasztó rendszer hosszú távú megoldást jelent, hogy Ön nyugodtan töltse vakációját, pihenését!