By :
Comment : 0

Poloskainvázió – mit tehetünk?

Az elmúlt néhány évben megsokszorozódott a hazánkban áttelelő, kellemetlen szagú poloskák száma, melyek mindenáron próbálnak bejutni az ingatlanokba, hogy menedéket találjanak a fagyok előtt.

Ezzel pedig megkeserítik a lakók életét, mert az ablak ajtó ablak kereteken kívül bemásznak a ruhák közé és minden elképzelhető helyre, ahol nem volna helyük.

Sajnos hazánkban nincs természetes ellensége ezeknek a bűzös és tömegekben jelenlévő rovaroknak, ezért elég nehézkes megszabadulni tőlük. Elképzelhető, hogy kereskedelmi áru behozatal által kerültek be hazánkba és az elmúlt évek jellemzően enyhe tele segítette a büdösbogarak elszaporodását.

A rovarirtó Abatox Kft idei kezdeményezésében a http://budosbogar.hu/ oldalon megnézheti vagy akár be is jelentheti az Ön környékének poloskaszennyezettségét. Ebből is látszik, hogy súlyos méreteket ölt a rovarinvázió.

Mit tehetünk a poloskák ellen?

Szeretné elkerülni a vegyszeres védekezést, avagy a teherautónyi mentalevél vagy fokhagyma kivonat beszerzését? Sajnos egyetlen módon tudunk védekezni a poloskák ellen, ez pedig a telelési időszakukra való felkészülési időre vonatkozó elszigetelődés, amit speciális, remek minőségű árnyékolástechnikai eszközökkel érhetünk el.

Az eredményes rovarvédelem érdekében precíz illeszkedésű szúnyoghálóinkat ajánljuk ablakokra, ajtókra egyaránt. Érdemes professzionális szúnyoghálót szerelni a nyílászárókra, ami nem csak a poloskákat, hanem egyéb, az év többi részén érkező rovarok ellen is biztonságot nyújt.
Célünk, hogy Önnek nyugodt éjszakái legyenek, s bátran szellőztethessen a nap bármely szakában, hisz a professzionális szúnyogháló távol tartja a rovarokat!

Tanácsok a rovarok behatolási útvonalainak feltárására:

Ajtók- ablakok: helyezzen fix vagy a közlekedést követően automatikusan és precízen záródó szúnyoghálót.

Szellőző nyílások (wc, fürdőszoba, résre nyitott kisablak stb.) Gondoskodjon ezen szellőztetési felületek fedéséről illetve zárásáról, mert a bogarak addig mászkálnak, míg meg nem találják a behatolási pontokat.

Redőnyök: nem ritkán a redőnyök a falon kívül elhelyezett dobozán keresztül sétálnak be a gurtni résen. Egy korszerűbb redőny típus, már ezt a problémát is képes kiküszöbölni.

Tetőtér-padlás: A rovarok egyik közkedvelt útvonala és menedéke a padlástér, melyet csak akkor célozhatnak meg, ha a tetőhőszigetelés pajzsa elavult vagy nincs. Szakszerű tetőhőszigetelés esetén nem tudnak a padlásra sem bejutni. A gondosan lefóliázott és leragasztott hőszigetelő réteg ezt megakadályozza. Ezért érdemes időnként körülnézni a tetőtéren, padláson is, ellenőrizve a tető és a hőszigetelés állapotát. A tető fix szellőzőit is is érdemes szúnyoghálóval lefedni.

Alagsori nyílászárók ellenőrzése és szúnyoghálóval ellátott védelme legalább olyan fontos, ha nem fontosabb rovar behatolást illetően, mint a tető, padlás és tetőtér.
Az alagsori szúnyoghálós védelem halmozottan több rovar, vagy egyéb rágcsáló kint tartására hívatott, erre a célra speciális ellenálló képességű szúnyogháló típusokat ajánlunk.

Az eredményes rovar látogatók ellen tehát a leghatékonyabb mód a szúnyogháló, aminek segítségével hosszú távú védelemmel tudjuk felruházni ingatlanát.

Minden típusú nyílászáróra avagy szellőző nyílásra megtaláljuk a megoldást.

Forduljon hozzánk bizalommal!