By :
Comment : 0

GSM adapter – annak, aki nem szeretne távfelügyeletbe kötést / kiegészítő védelem

Önmagában a riasztó készülék a közvetlen környezetet „értesíti” arról, hogy behatolás vagy próbálkozás történik, a távfelügyeletbe kötés ad biztonságot annak, aki távollétében is szeretne hatékony reakciót a riasztásra.

Azonban olyan településeken vagy tanyákon, ahol nem működik távfelügyelet, segítséget jelent a riasztó mellé szerelt GSM adapter használata.

A távfelügyelet mellett/helyett alternatív megoldást is jelenthet, mivel nem kell havi díjjal számolnunk.

Mi a GSM adapter lényege?

A bekötött riasztó rendszer riasztás vagy meghatározott hőmérséklet átlépés esetén telefon és SMS értesítést küld maximum 4, Ön által meghatározott telefonszámra. Ezáltal rögtön értesülhet a riasztásról vagy az akkumulátor lemerülésről és megteheti a további teendőket (rendőrség értesítés stb.) 
A hangfelvétel előre rögzíthető, 2×6 másodperc, az SMS küldés szövege szintén előre meghatározható. 
Bejövő SMS továbbító funkcióval (pl. feltöltőkártya egyenleg) egyszerűen használható megoldás, melyet távfelügyeletbe kötés kiegészítéseként vagy családi házak védelmére önmagában is javasoljuk.

Mi szükséges a GSM adapter telepítéséhez?

Külön SIM-kártyáról működik, melyhez compact GSM készülék szükséges. Laptopról programozható, okos megoldás.

Alkalmazási területei:

Riasztóközpontok kommunikációs moduljaként működik, a kapcsolók állapotát jelzi hívással és SMS üzenettel. 
Távolsági relévezérlés, ingyenes kapunyitó funkcióval. Lehetőség van a hőmérséklet mérésére, sőt vezérlésére is. A távfelügyeletet remekül kiegészítő megoldás.