By :
Comment : Off

Riasztórendszer: kérdések és válaszok

Megéri-e riasztórendszert telepíteni?

Természetesen megéri, a riasztórendszer kiépítésének költsége sok esetben alacsonyabb, mint a behatolással járó károk összessége.

A statisztikák igazolják azt az elgondolást, hogy azokban a lakásokban, ahol riasztó rendszer került kiépítésre, sokkal kevesebb a behatolás illetve a behatolási kísérlet.

Nézzünk egy átlagos, 100 nm-es házat. Mennyi időt vesz igénybe a riasztó kiépítése?

A riasztó rendszer lehet vezetékes és vezeték nélküli illetve ennek kombinációja.

Ekkora ház vezetékes rendszerének és szerelvényezésének utólagos kiépítése, másfél két napot vesz igénybe. Abban az esettben, ha rádiós eszközök telepítésére kerül sor, a szerelési idő a felére csökken és ezzel együtt kevesebb lesz a szereléssel járó kellemetlenségek.

Miért ajánlják a Paradox riasztót?

A kereskedelmi forgalomban kapható elektronikus vagyonvédelmi berendezések, mindegyike a megfelelő minősítéssel rendelkezik, de a Paradox cég folyamatos fejlesztései abba az irányba mutatnak, hogy egyre jobban ki tudják elégíteni, a széles körű felhasználói igényeket.  A paradox rendszert használók köre folyamatosan bővül, kedvelik az egyszerű kezelhetősége és megbízható működése miatt.

Miben különbözik a többi, olcsóbb megoldástól?

A cég fejlesztése eredményeként, a rendszerre épülő kiegészítő berendezések és szolgáltatások köre folyamatosan bővül.

Távolról is vezérelhetem a riasztót?

Természetesen, interneten keresztül egy kiegészítő modul segítségével, menedzselhető lesz a riasztó rendszerünk.

Érdemes-e távfelügyeletbe kötni a riasztóval védett lakást vagy házat?

Mindenképpen, a tulajdonosnak nem feltétlenül javasolt hadakozni a betörővel, a kivonuló szolgálatok, ezekben az esetekben szakszerűen tudnak intézkedni

Távfelügyeletnél általánosságban mennyi kiérkezési idővel számoljak?

Átlagosan 5-15 perc alatt érnek ki a szolgálatok, a helytől és időjárástól függően.

Riasztó telepítés szempontjából van különbség lakás és családi házak közt?

Mindenképpen javasolt a nyílászárok védelme, legyen az lakás vagy családi ház.

Egyébként ugyanazokkal az eszközökkel védjük mindkettőt.

Különálló melléképületet lehet-e egy riasztó rendszerre kötni és nagyon megdobja a költségeket?

Természetesen lehet, hiszen a Paradox rendszerek, több területet is tudnak korrekten kezelni. Egy melléképületet, rádiós eszközzel könnyen, a már meglevő rendszerre illeszthetünk.

Mit javasol, mire ügyeljünk a betörőkkel szembeni védekezéskor?

Értékeinket ne hagyjuk szem előtt. Az épületek védelmének tervezésekor az elektronikus jelző rendszerek mellett, gondoljunk a nyílászárok mechanikus védelmére is.

Mire figyeljünk, ha több napra hagyjuk el otthonunkat?

Távozáskor ne felejtsük el beélesíteni a riasztónkat. Lehetőleg minél kevesebben tudjanak arról, hogy elhagyjuk otthonunkat. Ha van telepített házfelügyeleti rendszerünk, időzített redőny és világításvezérléssel, tartsuk fent azt a látszatott, hogy otthon tartózkodunk.

Van olyan riasztási mód, hogy bent alvó kisállatot ne érzékeljen?

Természetesen van, a jól megtervezett riasztó rendszer élesítésekor, ilyen esettben csak a héjvédelmet aktiváljuk. A kisállat méretétől függően, a bel térben elhelyezett kisállat tűrő mozgásérzékelők bekapcsolására is van lehetőség.

Jár-e többletköltséggel?

Igen, ezek az érzékelők magasabb műszaki tudással bírnak és ezért egy pár ezer forinttal többe kerülnek.

A Paradox riasztóhoz tűz-és füstérzékelő is felszerelhető. Arányaiban mennyivel dobja meg a költségeket az extra funkció?

A paradox riasztó rendszerekhez illeszthetők a Füst –Hő –Co érzékelők, a felszerelt darabszámtól függően növelik meg a tételes költségeket.

Összegezve elmondhatjuk, hogy az általunk telepített riasztó rendszerek megfelelően működnek. A telepítésüket minden esetben javasoljuk. Egyszerűbb kevesebb érzékelővel szerelt rendszerek is meghiúsíthatják az illetéktelen behatolásokat.